• Vasile Mogos

  CDI Oilfield Services, lider de piata in domeniul furnizarii de echipamente si servicii pentru operatiunile de exploatare a sondelor in Romania si in regiune, sarbatoreste in acest an cea de-a zecea aniversare – 10 ani de inovatii in aceasta sfera de activitate ... Citeste mai mult..
 • Spencer Coca

  Mazarine Energy va investi pana la 500 de milioane de dolari in Romania in perioada urmatoare.Spencer Coca este director general al Mazarine Energy Romania srl, subsidiara companiei olandeze Mazarine Energy BV. ... Citeste mai mult..
 • Iulian-Robert Tudorache

  Iulian-Robert Tudorache - Secretar de stat in Ministerul Energiei, coordonator al sectorului de petrol si gaze naturale din cadrul ministerului, a condus recent delegatia oficiala a Romaniei la Congresul Mondial ... Citeste mai mult..
 • Gerd Bommer

  Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, Austria este unul dintre principalii parteneri comerciali si al doilea cel mai mare investitor ... Citeste mai mult..
 • Alexandru Vidu

  Grupul Bureau Veritas, lider mondial in certificarea diferitelor sisteme de management, cu birouri in peste 140 de tari si mai mult de 100.000 de certificate emise ... Citeste mai mult..
 • Ionut Purica

  Ce atuuri are Romania in cadrul Uniunii Europene, dar si ce riscuri de tara exista? Cu ce provocari majore se confrunta mediul de afaceri ... Citeste mai mult..
 • Alexandra Damascan Armegioiu

  Serinus Energy, compania canadiana care detine Winstar Satu Mare, si-a anuntat recent planurile de investitii cu privire la concesiunea ... Citeste mai mult..
 • Torgeir Olsen

  Odfjell Well Services (OWS) este o companie internationala de top, cu o indelungata istorie si cu o bogata experienta, care asigura servicii ... Citeste mai mult..
 • EUGENIA GUSILOV

  Romania Energy Center (ROEC) este primul think tank independent, in limba engleza, din Romania dedicat domeniului energiei ... Citeste mai mult..
 • Liviu Ilasi

  Anul acesta, transportatorul national de titei si produse derivate prin conducte si pe calea ferata, a marcat 115 ani de existenta ... Citeste mai mult..
 • Alberto Collamati

  Compania Weatherford International - unul dintre cei mai importanti furnizori, la nivel global, de solutii inovative, tehnologie si ... Citeste mai mult..
 • Virgil Metea

  In contextul agitat al reconfigurarii pietei energetice europene si al scaderii pretului gazelor naturale, am stat de vorba cu domnul Virgil Metea... Citeste mai mult..
 • Mariana Gheorghe

  Despre situatia actuala a pietei petrolului si strategia de sustenabilitate pe termen mediu si lung a companiei am discutat pe larg in cadrul interviului ... Citeste mai mult..
 • Karl Leidenfrost

  Pentru PPS Pipeline Systems, parte a grupului austriac Habau, anul 2000 a marcat inceputul activitatii in Romania. Cum au demarat operatiunile pe ... Citeste mai mult..
 • John L. Knapp

  ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited ocupa, in prezent, pozitia de presedinte al Asociatiei Romane a Concesionarilor Offshore ... Citeste mai mult..
 • Iulian Iancu

  Realizarea Uniunii Energetice constituie una dintre prioritatile agendei europene, iar Romania, ca stat membru, si-a asumat o serie de angajamente ... Citeste mai mult..
 • Costel Lungu & Marius Cioaca

  Kraftanlagen Romania, fondata in anul 2007, si-a largit, incepand cu 2014, aria de servicii oferite clientilor, adaugandu-si in portofoliu executia de proiecte pentru intreg sectorul de petrol si gaze, Citeste mai mult..
 • Neil Anthony Morgan

  Modernizarea rafinăriei Petrobrazi, finalizată anul trecut, a marcat un moment de referinţă pentru OMV Petrom. Ce impact a avut acest proces asupra ţintei de profitabilitate, care sunt priorităţilestrategice şi ce buget ... Citeste mai mult..
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18

Costel Lungu & Marius Cioaca: Kraftanlagen Romania - proiecte si solutii dedicate sectorului de petrol si gaze

14 Oct 2015

Kraftanlagen Romania, fondata in anul 2007, si-a largit, incepand cu 2014, aria de servicii oferite clientilor, adaugandu-si in portofoliu executia de proiecte pentru intreg sectorul de petrol si gaze, inclusiv managementul acestora. Despre solutiile personalizate, extinderea afacerii si strategia de dezvoltare ne-au oferit detalii domnii Costel Lungu si Marius Cioaca, Directori generali ai companiei.

Costel Lungu Marius CioacaPetroleum Industry Review: Cum si cand a inceput activitatea filialei din Romania a companiei germane Kraftanlagen?

Costel Lungu: Kraftanlagen a fost infiintata in anul 2007 ca subsidiara a Kraftanlagen München GmbH pentru a presta servicii de mentenanta in industria de rafinare din Romania. In anul 2014, Kraftanlagen Romania, cu un total de 270 de angajati, si-a extins aria de servicii prin infiintarea Kraftanlagen Romania E&A S.R.L. (30 de angajati) si KAROM Servicii Profesionale in Industrie S.R.L., prin care am ajuns la un total de 650 de angajati.

PIR: Cu alte cuvinte, v-ati marit capacitatea in ultimul an foarte mult. Asta ar trebui sa va aduca o crestere substantiala.

Marius Cioaca: Dezvoltarea serviciilor in Romania va trebui sa ne aduca, pe langa o crestere a cifrei de afaceri, si o completare a portofoliului de activitati pentru a oferi clientilor servicii complete. Important este sa recunoastem semnele pietei si sa ne dezvoltam cu aceasta crestere impreuna cu clientii.

PIR: Ce servicii oferiti clientilor din industrie? Gama include si solutii inovative personalizate/dedicate pentru companiile ce activeaza in sectorul de petrol si gaze?

Costel Lungu: Daca in anii de inceput activitatea era preponderent axata catre serviciile de mentenanta, astazi, activitatea preponderenta este indreptata catre executia de proiecte pentru sectorul oil & gas, incepand cu proiecte simple si pana la cele mai complexe, de EPCC care necesita know-how din toate domeniile de activitate inclusiv managementul de proiect al acestora. Putem spune ca dupa opt ani de activitate in Romania, Kraftanlagen este in pozitia de a furniza clientilor solutii personalizate care sa satisfaca pe deplin cerintele din ce in ce mai complexe in ceea ce priveste serviciile de mentenanta si constructii noi in rafinarie, extractie, productie si instalatii industriale.

PIR: Ce rol vor juca achizitiile in viitor?

Marius Cioaca: Vrem sa ne extindem afacerea noastra prin crestere organica, asociatii in participatiune, inovatii si prin achizitii suplimentare.

PIR: Ce proiecte deruleaza in prezent compania si care sunt cei mai importanti parteneri de business?

Costel LunguCostel Lungu: Derulam proiecte pentru segmentele Downstream si Upstream, in OMV Petrom si lucrari mecanice in cadrul Reviziei Generale din Rafinaria Petromidia. De asemenea, activam in diverse proiecte impreuna cu Kraftanlagen München GmbH in Germania. As vrea sa mentionez ca daca la inceput veneau numai colegi din Germania in Romania pentru a lucra impreuna si totodata pentru a face schimb de experienta, acum suntem capabili sa trimitem si noi echipe care sa ia parte la proiectele din sectorul de rafinare din Germania. Am muncit mult sa ajungem la aceleasi standarde de calitate, dar am reusit!

PIR: Noi obiective europene in ceea ce priveste flexibilitatea, eficienta energetica si sustenabilitatea obliga companiile la redefinirea strategiei de dezvoltare. Care este abordarea Kraftanlagen vizavi de acest subiect?

Costel Lungu: Impreuna cu colegii din Kraftanlagen München GmbH ne concentram la momentul actual pe optimizarea si combinarea resurselor de care dispunem, astfel incat sa crestem flexibilitatea si capacitatea de reactie a Kraftanlagen Romania si respectiv a grupului. Sa nu uitam ca in cei opt ani de activitate in Romania am dezvoltat competente si in zona de engineering, electric si project management care sa ne permita dezvoltarea pe baze sustenabile. Investitiile in echipamente, personal sunt elemente care concura la atingerea acestor obiective.

PIR: Cum a influentat actualul context economic situatia financiara a companiei pe care o conduceti?

Costel Lungu: Business-ul nostru este influentat de ciclurile de investitii din Upstream si Downstream. Scaderea continua a pretului petrolului a dus la oprirea, amanarea sau reducerea a numeroase proiecte de investitii. Presiunile constante venite din partea clientilor pentru reducerea preturilor ne-au fortat sa regandim strategii si sa cautam permanent solutii pentru eficientizarea activitatilor si cresterea performantei interne. 2014 a fost un an cu rezultate bune atat in plan financiar cat si in zona de dezvoltare a activitatii. Astfel, daca pana in anul 2014 activitatea era indreptata preponderent in zona Downstream, incepand cu 2014 activam puternic si in zona Upstream, atat in proiecte de investitii cat si in zona de mentenanta.

De asemenea, am diversificat portofoliul de produse adaugand activitati electrice si de project management. Sa nu uitam faptul ca incepand cu anul 2012 activam si pe piata germana, anul trecut fiind unul de referinta in care am trimis o echipa complexa (peste 50 de persoane), timp de o luna, pentru activitati de Revizie Generala intr-o rafinarie. Confirmarea succesului a venit in 2015 cand am primit din nou un contract pentru acelasi tip de proiect in rafinaria Karlsruhe Miro din Germania. Ne uitam cu atentie la cresteri, astfel incat sa nu inregistram pierderi, iar prin acest mix de piete si servicii oferite incercam sa mentinem activitatea si personalul in limitele asumate.

PIR: Calitatea este un factor care influenteaza costurile. Cum stau eficientizarea si cresterea performantei interne mentionate de dvs. in relatie cu calitatea?

marius cioacaMarius Cioaca: Standardele de calitate ale Kraftanlagen sunt de cel mai inalt nivel. Chiar daca suntem nevoiti sa reducem costuri in perioade dificile, la calitate nu putem face compromisuri. Suntem convinsi de faptul ca numai o companie care investeste anticiclic este pregatita pentru viitor. Iar colaborarea noastra de lunga durata cu clientii confirma aprecierea acestui angajament. Reducerea de costuri se poate aplica pe procese interne care simplifica proceduri si eficientizeaza timpul de lucru. Cuvantul cheie pentru a reduce costuri este mai degraba inovatia pentru a dezvolta in continuu calitatea.

PIR: Aveti o experienta indelungata in industria petrochimica si de rafinare, anul viitor se implinesc 25 de ani de cand activati in acest domeniu. Cum apreciati dezvoltarea industriei si ce evolutii estimati pentru viitor?

Costel Lungu: Am avut sansa sa vad aceasta industrie atat din prisma tanarului mecanic care descopera pentru prima oara echipamentele dintr-o rafinarie cat si ca om de HR, financiar si comercial. Astazi, industria de rafinare romaneasca este conectata si influentata de evolutiile pietei internationale. Avem influente venite din zona financiara, din zona politicului, a strategiilor diversilor producatori din aceasta industrie. Industria de exploatare si rafinare din Romania a trecut prin profunde transformari si restructurari, devenind astazi o industrie care se apropie de standardele vestice (uneori intrecandu-le) si care obliga companiile furnizoare de servicii sa isi imbunatateasca permanent mix-ul de servicii, know-how-ul si, de ce nu, stabilitatea financiara pentru a putea deveni parteneri credibili.

PIR: Care ar fi concluziile si poate unele sfaturi pentru tineri in urma drumului parcurs de la tanar ucenic pana la pozitia de director general?

Costel Lungu: Perseverenta, constiinciozitatea si capacitatea de a invata si de a raspunde la provocarile zilnice sunt elemente care pot ajuta in atingerea obiectivelor. Dar toate astea trebuie obtinute dupa multe ore de munca si de studiu. Uneori depinde doar de noi sa schimbam viitorul!

PIR: Ramanand la capitolul pregatirea tinerei generatii, care sunt obiectivele programului de formare profesionala al Kraftanlagen si cui se adreseaza acesta?

Costel Marius 2Costel Lungu: Una din marile provocari cu care ne confruntam este gasirea personalului calificat (lacatusi, tevari, sudori, ingineri). Piata romaneasca incepe sa duca lipsa de personal calificat in aceste domenii. Pe de o parte, tot mai putini tineri accepta aceste meserii, iar daca isi doresc, nu au unde sa invete practica, nivelul pregatirii fiind doar teoretic. Scoala romaneasca trebuie sa se schimbe si sa treaca de la modelul teoretic la cel practic. La nivelul superior vin solicitari din partea studentilor sau a proaspetilor absolventi care nu sunt ancorate in realitate sau nu sunt in concordanta cu ceea ce pot oferi. Barierele lingvistice sunt o mare provocare. Nu trebuie sa uitam ca industria oil & gas este una conectata la influentele internationale. Daca nu putem comunica sau nu putem accesa informatii, atunci nu vom putea fi competitivi.

PIR: Care sunt prioritatile din agenda dvs. de lucru pentru perioada urmatoare?

Costel Lungu: Identificarea si dezvoltarea sinergiilor in cadrul diviziei Kraftanlagen Industry a Kraftanlagen München GmbH care sa permita dezvoltarea portofoliului de activitati si identificarea unor noi clienti in Romania, regional si in vechile piete traditionale ale Romaniei.

 

Share this post

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 • Toate
 • Analiza
 • Interviu
 • Petrol & Gaze
 • Default
 • Titlu
 • Data
 • Aleator
Incarca mai mult "tine SHIFT key pentru a incarca tot" Incarca tot