• Vasile Mogos

  CDI Oilfield Services, lider de piata in domeniul furnizarii de echipamente si servicii pentru operatiunile de exploatare a sondelor in Romania si in regiune, sarbatoreste in acest an cea de-a zecea aniversare – 10 ani de inovatii in aceasta sfera de activitate ... Citeste mai mult..
 • Spencer Coca

  Mazarine Energy va investi pana la 500 de milioane de dolari in Romania in perioada urmatoare.Spencer Coca este director general al Mazarine Energy Romania srl, subsidiara companiei olandeze Mazarine Energy BV. ... Citeste mai mult..
 • Iulian-Robert Tudorache

  Iulian-Robert Tudorache - Secretar de stat in Ministerul Energiei, coordonator al sectorului de petrol si gaze naturale din cadrul ministerului, a condus recent delegatia oficiala a Romaniei la Congresul Mondial ... Citeste mai mult..
 • Gerd Bommer

  Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, Austria este unul dintre principalii parteneri comerciali si al doilea cel mai mare investitor ... Citeste mai mult..
 • Alexandru Vidu

  Grupul Bureau Veritas, lider mondial in certificarea diferitelor sisteme de management, cu birouri in peste 140 de tari si mai mult de 100.000 de certificate emise ... Citeste mai mult..
 • Ionut Purica

  Ce atuuri are Romania in cadrul Uniunii Europene, dar si ce riscuri de tara exista? Cu ce provocari majore se confrunta mediul de afaceri ... Citeste mai mult..
 • Alexandra Damascan Armegioiu

  Serinus Energy, compania canadiana care detine Winstar Satu Mare, si-a anuntat recent planurile de investitii cu privire la concesiunea ... Citeste mai mult..
 • Torgeir Olsen

  Odfjell Well Services (OWS) este o companie internationala de top, cu o indelungata istorie si cu o bogata experienta, care asigura servicii ... Citeste mai mult..
 • EUGENIA GUSILOV

  Romania Energy Center (ROEC) este primul think tank independent, in limba engleza, din Romania dedicat domeniului energiei ... Citeste mai mult..
 • Liviu Ilasi

  Anul acesta, transportatorul national de titei si produse derivate prin conducte si pe calea ferata, a marcat 115 ani de existenta ... Citeste mai mult..
 • Alberto Collamati

  Compania Weatherford International - unul dintre cei mai importanti furnizori, la nivel global, de solutii inovative, tehnologie si ... Citeste mai mult..
 • Virgil Metea

  In contextul agitat al reconfigurarii pietei energetice europene si al scaderii pretului gazelor naturale, am stat de vorba cu domnul Virgil Metea... Citeste mai mult..
 • Mariana Gheorghe

  Despre situatia actuala a pietei petrolului si strategia de sustenabilitate pe termen mediu si lung a companiei am discutat pe larg in cadrul interviului ... Citeste mai mult..
 • Karl Leidenfrost

  Pentru PPS Pipeline Systems, parte a grupului austriac Habau, anul 2000 a marcat inceputul activitatii in Romania. Cum au demarat operatiunile pe ... Citeste mai mult..
 • John L. Knapp

  ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited ocupa, in prezent, pozitia de presedinte al Asociatiei Romane a Concesionarilor Offshore ... Citeste mai mult..
 • Iulian Iancu

  Realizarea Uniunii Energetice constituie una dintre prioritatile agendei europene, iar Romania, ca stat membru, si-a asumat o serie de angajamente ... Citeste mai mult..
 • Costel Lungu & Marius Cioaca

  Kraftanlagen Romania, fondata in anul 2007, si-a largit, incepand cu 2014, aria de servicii oferite clientilor, adaugandu-si in portofoliu executia de proiecte pentru intreg sectorul de petrol si gaze, Citeste mai mult..
 • Neil Anthony Morgan

  Modernizarea rafinăriei Petrobrazi, finalizată anul trecut, a marcat un moment de referinţă pentru OMV Petrom. Ce impact a avut acest proces asupra ţintei de profitabilitate, care sunt priorităţilestrategice şi ce buget ... Citeste mai mult..
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18

Interviu cu Karl Leidenfrost

18 Feb 2016

Noi oportunitati de extindere a afacerii si un plan de investitii de 5 milioane de euro

Pentru PPS Pipeline Systems, parte a grupului austriac Habau, anul 2000 a marcat inceputul activitatii in Romania. Cum au demarat operatiunile pe piata interna, care sunt principalele obiective ale companiei si ce planuri de viitor are aceasta – am aflat din discutia cu domnul Karl Leidenfrost, Director general al Habau PPS Pipeline Systems.

Domnule Leidenfrost, cum a inceput PPS Pipeline Systems operatiunile in Romania? In ce domenii de activitate este implicata compania in prezent si ce alte sectoare sunt vizate?

deschidere 4Karl Leidenfrost: PPS Pipeline Systems a intrat pe piata romaneasca in anul 2000 cu cateva proiecte de distributie a apei si gazelor naturale, finantate de catre Banca Mondiala. La acel moment, in cadrul proiectelor, PPS realiza cu propriii angajati numai serviciile de management al proiectului, toate celelalte servicii si lucrari fiind subcontractate catre companiile romanesti. Habau PPS a mentinut de-a lungul anilor relatii de afaceri foarte bune cu acesti parteneri din Romania. Habau si-a inceput activitatea in Romania in 2007 cu parteneri internationali pentru proiectele parcului logistic in care era implicata. In 2008 compania s-a dezvoltat foarte rapid prin infiintarea propriului departament civil. In 2009 cele doua companii au fuzionat, astfel luand fiinta Habau PPS Pipeline Systems. Acum compania executa proiecte de constructii civile, proiecte de constructii de conducte si chiar proiecte EPCC concentrate pe industria de petrol si gaze.

Cum se prezinta PPS Pipeline Systems in cifre (cifra de afaceri, buget de investitii, numar de angajati etc.)?

Karl Leidenfrost: In ultimii ani, Habau PPS a atins o cifra de afaceri de circa 15 milioane de euro. Compania a crescut de la aproximativ 20 de angajati in 2009 la 160 de angajati in prezent. In plin sezon Habau PPS angajeaza personal suplimentar pentru a face fata cerintelor legate de proiecte. In 2014 Habau PPS a investit circa 1,1 milioane de euro in echipamente noi si in pregatirea personalului. Habau Austria a aprobat un plan de investitii de 5 milioane de euro pentru urmatorii doi ani. Aceste investitii vor fi realizate in confirmitate cu evolutiile de pe piata romaneasca.

De cat timp lucrati in companie? De ce ati ales acest post si care este experienta dvs. anterioara?

ppsKarl Leidenfrost: Lucrez pentru Habau din anul 2008. Dupa absolvirea studiilor in domeniul tehnic am inceput, in anul 2000, sa lucrez pentru o firma de constructii, unde m-am ocupat de proiecte de constructii de autostrazi si de constructii stradale, precum si de proiecte de aprovizionare cu apa si de incalzire. In anul 2001 aceasta companie a fost achizitionata de catre Habau. Dupa ce am absolvit Universitatea de Drept m-am mutat in 2008 la Habau Austria. Aici am preluat responsabilitati privind fuzionarile si proiectele de achizitii in sudul si estul Europei - si acestea m-au adus in Romania. Habau Austria este o companie privata cu o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de euro si cu circa 4.000 de angajati, o firma cu o istorie de peste o suta de ani. Proprietarii Habau Austria si membrii consiliului de administratie au avut incredere in abilitatile mele si mi-au oferit sansa sa devin Director general al Habau Romania, in ciuda varstei mele tinere de doar 29 de ani. In majoritatea cazurilor sunt sprijinit, atat in ceea ce priveste ideile mele cat si in dezvoltarea carierei. Un angajator sigur, care ofera tinerilor sansa sa conduca si sa se dezvolte – acesta a fost motivul care m-a determinat sa accept actuala pozitie.

Ce proiecte actuale deruleaza PPS Pipeline Systems si care dintre acestea vizeaza industria de petrol si gaze?

Karl Leidenfrost: In prezent, Habau PPS este implicata doar in proiecte dedicate industriei de petrol si gaze. Avem in derulare un contract cadru de constructii cu cea mai mare companie de petrol si gaze din sud estul Europei, care de-a lungul anilor a devenit unul dintre principalii nostri parteneri, este vorba despre OMV Petrom, si executam proiecte in cadrul acestui contract. In ultimii ani, Habau PPS a mai lucrat cu Transgaz, cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si a dezvoltat un proiect major in Republica Moldova. In prezent asteptam raspuns la cererea noastra de implicare intr-un proiect important si speram ca raspunsul sa fie pozitiv, astfel incat sa lucram cu un client nou in 2016.

Care sunt principalii parteneri ai companiei, atat in tara cat si in strainatate?

Karl Leidenfrost: Portofoliul de clienti include, ca parteneri principali, companii private si de stat in domeniul petrolului si gazelor. Am lucrat si am executat proiecte de succes pentru OMV Petrom, Transgaz, Romgaz, Conpet, E.ON., ANRM si pentru Guvernul Republicii Moldova.
Fiind parte a grupului Habau, Habau PPS are acces la un portofoliu larg de clienti internationali din Olanda sau din Germania, de exemplu. Totodata au fost cazuri in care am adus parteneri straini in Romania pentru anumite operatiuni speciale in cadrul proiectelor noastre anterioare.
Habau PPS are relatii bune de afaceri cu competitorii locali si cu marii contractori romani, chiar daca, in ultima vreme, din cauza preturilor petrolului, are loc o batalie apriga intre companii in domeniul pretului, pentru a castiga contracte.
Habau PPS este permanent in cautare de noi clienti si de parteneri – speram ca vom reusi sa ne extindem reteaua de clienti in anul 2016.

Cum ati incheiat anul 2015 din punct de vedere financiar (in raport cu perioada anterioara) si care sunt obiectivele dvs. pe termen mediu si lung?

karl leidenfrostKarl Leidenfrost: Habau PPS a reusit sa inchida anul 2015 cu rezultate pozitive. Pentru moment, sper sa mentinem nivelul cifrei de afaceri si al rezultatelor pentru anul care urmeaza, avand in vedere faptul ca nu stim daca in 2016 vor aparea proiecte majore.
Pe termen lung, as dori sa dezvolt Habau PPS si tinta mea este sa atingem o cifra de afaceri anuala de aproximativ 50 de milioane de euro. Dar aceasta crestere va avea loc cu multa atentie si concentrandu-ne pe profitabilitate. Multe companii cresc intr-un ritm prea rapid si, pe parcurs, pierd la capitolul profitabilitate.
Noi monitorizam piata romaneasca – poate vom reusi sa achizitionam un competitor roman care doreste un parteneriat cu un grup international puternic.

Ce planuri de viitor are PPS Pipeline Systems in Romania si in regiune?

Karl Leidenfrost: Dupa cum am mai spus, intentionam sa ne dezvoltam activitatile in Romania. Avem in discutie proiecte mari si, pe langa noii clienti pe care ii vom atrage, dorim sa ramanem un partener responsabil pentru clientii deja existenti. De asemenea, participam la licitatii pentru proiecte importante din Bulgaria si Moldova.
Bazandu-ne pe experienta si puterea Habau Group, vom incepe sa cautam in viitorul apropiat noi oportunitati si sa ne extindem si in alte domenii, precum proiecte de infrastructura sau proiecte de dezvoltare.
Cu sustinerea puternicei noastre companii mama sunt sigur ca vom fi capabili sa realizam proiecte de constructii in toate domeniile. Aici as dori sa mentionez ca una dintre companiile de top din Europa in constructia de tuneluri apartine Habau Group.
Sunt optimist si cred cu convingere ca, in special in domeniul intrastructurii, vor aparea proiecte mari si interesante.

Cum a influentat scaderea pretului petrolului operatiunile companiei dvs. si ce decizii de optimizare a strategiei ati adoptat in consecinta?

Karl Leidenfrost: Scaderea drastica a pretului petrolului a afectat industria in ansamblul sau. Companiile din toata lumea se zbat sa isi pastreze pozitia pe piata, angajatii isi pierd locurile de munca, iar unele proiecte sunt amanate sau chiar oprite. Bineinteles ca si clientii nostri sunt afectati de criza petrolului si acest lucru duce la o scadere importanta a numarului de proiecte de investitii. Astfel, ca masuri strategice incercam in permanenta sa ne diversificam portofoliul de clienti si domeniile industriale din care fac parte acestia. Ne perfectionam in mod constant personalul in domeniul tehnologiilor moderne pentru a ne creste performantele si pentru a reduce costurile clientilor nostri. Incercam in mod constant sa fim un partener adevarat pentru clienti si sa gasim impreuna intotdeauna cele mai eficiente solutii de cost pentru a castiga si a realiza proiecte.

Dupa parerea dvs. cele mai importante calitati ale unui Business Process Manager care sa asigure atingerea unor performante la cel mai inalt nivel sunt…?

karlKarl Leidenfrost: Cred cu convingere ca un bun Business Process Manager trebuie sa inteleaga procesele, trebuie sa aiba o gandire analitica si puterea de a-si motiva angajatii si de a-i determina sa accepte orice schimbari, cu toate ca aceste schimbari pot fi grele pentru acestia la inceput. Dincolo de toate acestea, trebuie sa fie un optimist.

Aveti un slogan al companiei sau o filosofie care va defineste actiunile?

Karl Leidenfrost: Construim ASTAZI pentru ziua de maine! Avem responsabilitatea sa luam decizii bune, sa conducem compania cu succes si sa construim viitoarele proiecte. In acest fel putem sa le garantam angajatilor ca lucreaza pentru un angajator sigur, clientilor nostri ca livram proiecte sigure si ca putem proteja mediul inconjurator, pentru viitorul nostru, al tuturor.

Share this post

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 • Toate
 • Analiza
 • Interviu
 • Petrol & Gaze
 • Default
 • Titlu
 • Data
 • Aleator
Incarca mai mult "tine SHIFT key pentru a incarca tot" Incarca tot